Onze experts Taxatie offerte Vacatures bekijken
branches lengkeek

Het belang van taxaties

Lengkeek is dé specialist op het gebied van schade-expertise, taxaties, waardebepaling, (risico-)inspecties en bouwkundige opnames. Vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle zijn onze 150 specialisten continu voor onze klanten actief. Stuk voor stuk professionals met een grote onderlinge verbondenheid, liefde voor het vak en een no-nonsense mentaliteit.

Vertrouw op de professionals van Lengkeek.

Aandacht voor opdrachtgevers en hun klanten

Onze opdrachtgevers en hun klanten staan centraal. Daar gaan wij voor in alles wat wij doen. Opdrachtgevers weten dat Lengkeek staat voor de beste behartiging van hun commerciële en financiële belangen. Wij hebben tot in het kleinste detail aandacht voor opdrachtgevers en vanzelfsprekend hun klanten. Op deze solide basis bouwen wij aan duurzame relaties en werken wij aan de beste resultaten voor onze klanten.

Over onze taxateurs

Onze taxateurs staan ingeschreven in het VRT en NRVT-register. Jaarlijks volgen de taxateurs diverse opleidingen. Permanente educatie is van essentieel belang om ingeschreven te blijven in alle relevante registers. Kennis wordt zo up-to-date gehouden en iedereen blijft op de hoogte van actuele marktontwikkelingen.

Bij grote taxatieopdrachten worden er altijd collega-taxateurs aangewezen die op de hoogte zijn van de activiteiten en, indien nodig, worden ingezet. Hierdoor is continuïteit van de dienstverlening en de inzet van taxateurs altijd gewaarborgd.

taxateur

 

Taxatie & Rapportage

Lengkeek verzorgt taxaties voor elk gewenst doel en binnen iedere branche. Denk aan verzekeringstaxaties, taxaties voor financiering, aan- of verkoop van activa, de jaarrekening en commerciële verzekeringstaxaties. Deze objectieve waardebepalingen doen wij voor zowel zakelijke opdrachtgevers als particulieren.

Wij focussen ons op de volgende doelgroepen:

Bouw Onderwijs & Overheid Zorg & Welzijn
Agrarisch Energie MKB
Industrie Kunst & Kostbaarheden Particulieren

 

Agrarisch taxatie

 

Het belang van een Deskundigentaxatie.

Er is geen taxatie verricht. Verzekerde heeft de herbouwwaarde zelf ingeschat op een bedrag van € 3.000.000,- en is hiervoor verzekerd. Bij schade stelt de schade-expert het schadebedrag vast op € 1.500.000.-. Daarnaast stelt de schade-expert de werkelijke herbouwwaarde vast.

Die blijkt € 5.000.000.- te bedragen. Er is sprake van onderverzekering en verzekerde krijgt slechts een deel van zijn schade uitgekeerd:

€ 3.000.000,-
——————— x € 1.500.000,- = € 900.000,-
€ 5.000.000,-

Het verschil, zijnde € 600.000.-, moet uit eigen middelen worden betaald. Met een geldig taxatie-rapport, conform artikel 7:960 BW, bent u op de best denkbare voorwaarden verzekerd en wordt een juist vastgestelde waarde gegarandeerd. Zo bent u beschermd tegen onderverzekering.

 

Taxatie conform artikel 7:960 BW

Een uitgebreid taxatierapport waarin inventaris en/of de opstal(len) opgenomen worden. Dit resulteert in een gedetailleerd taxatierapport waarin uw complete inventaris en opstallen geregistreerd staan. Het taxatierapport conform artikel 7:960 Burgerlijk Wetboek biedt garantie tegen onderverzekering, zodat u zekerheid heeft wanneer u dat nodig heeft. Het rapport voor inventaris is drie jaar geldig en het rapport voor de opstallen zes jaar.

De voordelen:

• Toegevoegde waarde wordt door Burgerlijk Wetboek bekrachtigd.
• Geldt als bewijs bij schade.
• Gespecificeerde bedragen in rapport.
• Geen discussie bij schade.
• Vaste geldigheidsduur.
• Bedrijfscontinuïteit gewaarborgd.
• Door alle verzekeraars geaccepteerd.

 

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer weten over onze taxatievormen en hoe wij u kunnen helpen? Of bent u geïnteresseerd in de brochure ”Het belang van een taxatie” waarin we de voordelen uitgebreid toelichten? Neem dan contact met ons op via 088 – 554 00 33 of via commercie@lengkeek.nl.

 

Lengkeek informatie