Cybercrime: Een groeiende dreiging voor organisaties
Steeds meer organisaties krijgen te maken met cybercrime. Begrippen zoals DDoS-aanvallen, phishingmails en watering hole attacks zijn geen onbekende termen meer. Ook gegevensprivacy en de bescherming van gevoelige informatie – die in toenemende mate binnen AI-toepassingen wordt verzameld en verwerkt – lopen continu risico op cyberaanvallen en datalekken. Om Nederland digitaal veiliger te maken, worden er dan ook voortdurend nieuwe wet- en regelgevingen ingevoerd. Zo is per 1 oktober 2024 de Wet Bevordering Digitale Weerbaarheid Bedrijven van kracht en heeft de Europese Unie de NIS2-richtlijn vastgesteld om de cyberbeveiliging van essentiële diensten in EU-lidstaten te verbeteren.
Wat als uw organisatie toch slachtoffer wordt van een cyberaanval?
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kunnen cyberincidenten leiden tot aanzienlijke financiële schade, bedrijfsrisico’s en reputatieverlies. Denk hierbij aan geïnfecteerde computers en netwerken, verloren of openbaar gemaakte data, en zelfs afpersing. Een dergelijke aanval kan ernstige bedrijfsrisico’s met zich meebrengen.
Gelukkig biedt de verzekeringsmarkt steeds meer maatwerkoplossingen om de financiële gevolgen van een hack, datalek of cyberaanval af te dekken. Lengkeek beschikt over een gespecialiseerd team dat zich richt op het vaststellen van financiële schade door cyberincidenten voor de verzekeringsbranche. Onze experts hebben brede ervaring met het vaststellen van cyberschades, zowel in de profit- als de non-profitsector.
Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 088 – 554 00 00 voor meer informatie of advies.